Vervoer

Hoe werkt De bij-Bus
De bij-Bus heeft een aantal bussen in gebruik, die voor dit doel aangepast zijn (lage instap, gemakkelijke handgrepen). De chauffeurs (merendeel vrijwilligers, die dit werk met veel plezier doen) hebben geen haast. Zij zijn de passagiers behulpzaam bij het in-en uitstappen, het vast-en losmaken van de gordels, het overnemen van een boodschappentas en/of rollator en het begeleiden van deur tot deur.

Waarheen gaat De bij-Bus
De bussen rijden binnen Wassenaar op maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Op dinsdag en donderdag wordt ook in de avonduren gereden. Het betreft vervoer van huis naar de bestemming en terug. Zo kan er bezoek gebracht worden aan familie, (tand)arts, fysiotherapeut, gezondheidscentrum, ziekenhuis (in overleg), kapper, winkels, bibliotheek, markt, ouderenbijeenkomsten (WASBO,KBO), clubochtenden-/middagen e.d. Er kan binnen de gemeentegrenzen onbeperkt gebruik van de bus gemaakt worden, met inachtneming van beschikbaarheid en capaciteit van de bussen. Ritten buiten Wassenaar (max. 5 km.) worden uitsluitend naar zieken- en verpleeghuizen gereden.

Wat doet De bij-Bus nog meer
Vijf keer per week wordt gereden voor de open eettafel en op twee locaties dagelijks ten behoeve van de dagverzorging. Bewoners van de woonvoorziening Wassenaar (Gezins Vervangend Tehuis, GVT) worden twee keer per week 's avonds naar en van diverse activiteiten vervoerd.

 Webdesign door J.Verburgt